Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΥ ΣΗΜΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ





Σόνια ντε Νίγκρις : Ένας άγγελος ψηλά στον ουρανό θα σας παρακολουθεί και θα σας προσέχει (στην ανακοίνωση των ευχαριστιών της οικογενείας)
Αλφόνσο ντε Νίγκρις : Στην πατρίδα μας ήδη ο Τόνιο θεωρείται ένας άγγελος (μιλώντας έξω από τη θύρα 3 του ΑΛΚΑΖΑΡ)
πατέρας Ντε Νίγκρις : Ο Αντόνιο είναι ένας άγγελος, πέθανε ήρεμος στον ύπνο του, έτσι πεθαίνουν οι ενάρετοι.

Όλοι θεώρησαν τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις έναν άγγελο και μάλιστα η ίδια η οικογένειά του λέει ότι δεν είναι άγγελος μόνο γι’ αυτούς ή για την χώρα του ή για την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ομάδα της γεννέτειράς του. Είναι και ένας άγγελος για την οικογένεια της ΑΕΛ, ένας άγγελος για την πόλη μας και ένας άγγελος για την ομάδα μας, τη φανέλλα της οποίας φορούσε την ημέρα που αναχώρησε για τους ουρανούς. Πόσο μεγάλη τιμή είναι αυτή για την ομάδα μας, πόσο ακόμη πιο μεγάλη κάνει την ομάδα μας αυτή η τιμή.
Ο Αντόνιο ντε Νίγκρις ήρθε στην Α.Ε.Λ. και αγαπήθηκε τόσο πολύ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η μορφή του, η αγωνιστικότητά του, το πάθος του, η ολοφάνερη στον αγωνιστικό χώρο επιθυμία του να διακριθεί και να βοηθήσει την ομάδα, μας έκαναν να τον αγαπήσουμε. Και ακόμη πιο πολύ ο θάνατός του, που ήρθε έτσι απρόσμενα, σε στιγμή που κανείς δεν περίμενε και ακολούθησαν η θλίψη και ο βουβός πόνος στοιχεία που δείχνουν σεβασμό και απόλυτη αποδοχή προς αυτόν.
Κι όμως πέρα απ’ όλα αυτά είναι ορισμένα στοιχεία που μόνο τυχαία δεν είναι και τα οποία μόνο ως ουράνια σημάδια μπορούν να θεωρηθούν τόσο για τον ίδιο όσο και για την ΑΕΛ :
- Ο Αντόνιο είχε (όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί) κάποιο παθολογικό πρόβλημα που μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο κάποια στιγμή. Γιατί όμως αυτή η στιγμή ήρθε όταν ήταν στην ομάδα μας ; Γιατί ενώ ήταν ένας αθλητής που άλλαξε πολλές φανέλλες ομάδων ήρθε αυτή η στιγμή στην ομάδα μας ; Σε μια ομάδα που έχει δεχθεί πολλά τέτοια πλήγματα ; Σε μια ομάδα που έχει χάσει τόσους αθλητές της ; Σε μια ομάδα που έχει χαρακτηριστεί από τέτοια θλιβερά γεγονότα ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ;
- Ο Τόνιο ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σχεδόν σε όλες τις ποδοσφαιρικές Ηπείρους (Τουρκία-Ιαπωνία Ασίας, Ισπανία-Ελλάδα Ευρώπης, Μεξικό-Κεντρικής Αμερικής και Βραζιλία-Νότιας Αμερικής). Αφού έγινε γνωστός παντού κατέληξε στην πατρίδα μας, στην πόλη μας, στην ομάδα μας και μέσω του θανάτου του και της όλης διαδρομής του, που θυμίζει αποστολική διαδρομή, έκανε γνωστή την ομάδα μας παγκοσμίως. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ;
- Η οικογένειά του δεν σταμάτησε να ευχαριστεί όλους εμάς και μας έδειξε μια ιδιαίτερη αδυναμία και ευγνωμοσύνη. Σ’ αυτό βοήθησε βεβαίως η διοίκηση (πρωτίστως) με τη συμπεριφορά της, οι συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο (που συνετρίβησαν απ’ το χαμό του και αμμερίστως συμπαραστάθηκαν) κι εμείς οι φίλαθλοι, λίγοι μεν στον αριθμό αλλά με ειλικρινά και ταπεινά συναισθήματα και σεμνές εκδηλώσεις που συγκλονίζουν περισσότερο από εντυπωσιακές και θορυβώδεις εκδηλώσεις. Έτσι αναδείχθηκε η ομάδα μας ως αυτή που άξιζε να βρίσκεται ο Αντόνιο στον τελευταίο σταθμό του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ;
- Ο αδερφός του Αντόνιο που ήρθε στην Ελλάδα να παραλάβει τη σωρό του, μας έκανε να αισθανθούμε ότι κάτι υπερφυσικό συμβαίνει. Τον αντικρύσαμε με τη φανέλλα της ομάδας μας (DE NIGRIS 9) έξω από το Αλκαζάρ και με την καταπληκτική ομοιότητά του με τον Αντόνιο μείναμε άφωνοι. Νιώθαμε ότι ήταν ο ίδιος ο EL TANO, μα κι αυτός πιστεύω ότι ένιωσε πως το πνεύμα του αδερφού του περιφερόταν κάπου εκεί κοντά στο ΑΛΚΑΖΑΡ, μπήκε στο γήπεδο σαν να τον έψαχνε, μας κοιτούσε με το βλέμμα του Αντόνιο, μας μίλησε από καρδιάς σαν να μας ήξερε … σαν να μας λέει εδώ είναι ο Τόνιο, δε θα φύγει ποτέ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΦΩΣ ;
- Ο άλλος αδελφός δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στον αγώνα ΜΟΝΤΕΡΡΕΥ-ΑΜΕΡΙΚΑ γιατί έτσι θα ήθελε ο Αντόνιο. Τι παράξενο; Όσο και το ότι αγωνιζόταν μεταξύ τους οι δύο ομάδες του Μεξικού που αγωνίστηκε ο Αντόνιο.Ο Άλντο σκόραρε το μοναδικό γκόλ στον αγώνα, τι σύμπτωση; Όχι, δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ;
- Η τελευταία παρουσία του Αντόνιο Ντε Νίγκρις με τη φανέλλα της ομάδας μας σημαδεύτηκε από ένα γεγονός. Αποβλήθηκε άδικα στον αγώνα με τον Άρη. Λες και θέλησε ο ΑΓΓΕΛΟΣ μας, να δείξει σε όλους ότι αυτή η ομάδα αδικείται. Λες και θέλησε να δείξει πόσο κυνηγημένη είναι η ομάδα μας. Λες και θέλησε να μας προστατεύσει πριν φύγει από τη γη δείχνοντας σε όλους ότι δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά η ΑΕΛ και να το θυμούνται όλοι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΥΤΟ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ;

Πολλοί ίσως να συνδυάζουν την παρουσία του Αντόνιο Ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο στη Λάρισα με αγωνιστικά κριτήρια και αριθμούς και να μετρούν εμφανίσεις, νίκες ή γκολ που δεν έβαλε. Είναι λάθος η αποτίμηση της παρουσίας του μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Αντόνιο έκανε πάρα πολλά για μας και σαν ΑΓΓΕΛΟΣ ήρθε να αναδείξει την ομάδα μας παγκοσμίως, να αναδείξει το μεγαλείο μας, την ατυχία μας, όλους τους νεκρούς μας, την αδικία που δεχόμαστε και μέσα από όλα αυτά να μας δυναμώσει. Να δείξει ότι η ομάδα αυτή όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση πάντα κάτι υπάρχει να την ενώσει, να τη δυναμώσει, να της δώσει ώθηση να προχωρήσει. Γι’ αυτό πιστεύω ότι τη συνολική παρουσία του Αντόνιο πρέπει να την αποτιμήσουμε αργότερα. Αισθάνομαι ότι κάτι καλό και μεγάλο θα φέρει στην ομάδα μας ο ΑΓΓΕΛΟΣ μας. Θα μας δυναμώσει και θα μας προστατεύσει για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ήδη μας ένωσε και σταμάτησε τη γκρίνια μας κάνοντάς μας να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν πιο σπουδαία πράγματα από εφήμερες νίκες ή ήττες, μεταγραφές, γήπεδα και άλλα επίγεια. Ήδη δυνάμωσε την αγάπη μας για την ομάδα και τη συγκίνηση που νιώθουμε όταν βλέπουμε το έμβλημα της ομάδας. Δεν έχουμε τελειώσει μαζί του γιατί κάτι του οφείλουμε και πρέπει να του το δώσουμε την Κυριακή στο ΑΛΚΑΖΑΡ. Κι αυτός όμως δεν έχει τελειώσει μαζί μας γιατί κάτι καλό θέλει να κάνει ακόμη για μας. Τι φοβερή η ασπρόμαυρη φωτογραφία που κρατάει το μωρό (τη μικρή Μιράντα φαντάζομαι) στα χέρια του. Νιώθω ότι έτσι κρατάει και την ΑΕΛ στα χέρια του γεμάτος στοργή και προστασία ο ΑΓΓΕΛΟΣ μας και κάποιο σημάδι περιμένω να μας στείλει ακόμη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΥ

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, συνεδρίασε το ΔΣ του ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΥ. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής :
  1. Εκδήλωση μνήμης για τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις : Αποφασίστηκε την Κυριακή στο Αλκαζάρ, στον αγώνα με την Καβάλα, ο ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ να τιμήσει τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις με μια συμβολική κίνηση των μελών του στη Θύρα 10.
  2. Συγκέντρωση χρηματικού ποσού για Ιδρύματα στη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις : Ο ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδέσμους της ομάδας, θα συγκεντρώσει χρηματικό ποσό, το οποίο και θα δοθεί σε Ίδρυμα για παιδιά στο Μοnterrey ή και στην πόλη μας.Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα για την ανεύρεση ιδρύματος στην πόλη του Monterrey. Αναμένεται απάντηση μέσα στην εβδομάδα. H τελική επιλογή του ιδρύματος θα γίνει μετά από συνεννόηση με τους υπόλοιπους συνδέσμους.
  3. Συνάντηση με τους υπόλοιπους συνδέσμους : Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών του ΔΣ του ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΥ με τους Σ.Φ.ΑΛΚΑΖΑΡ και ΑTHENS CLUB.
  4. Μετατροπή του Blog σε Site : Τις επόμενες ημέρες το blog του Συλλόγου θα αναβαθμιστεί σε site για την καλύτερη λειτουργικότητα στο χώρο του διαδικτύου. Στο site θα έχουν τη δυνατότητα να διαφημιστούν επιχειρήσεις των μελών του ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΥ αλλά και άλλων φίλων που κατά καιρούς έχουν βρεθεί κοντά στην ομάδα.
  5. Γραφεία Συλλόγου : Αποφασίστηκε να στεγαστεί προσωρινά ο Σύλλογος σε γραφείο επί της οδού Νικηταρά, το οποίο παραχωρείται από μέλος του ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΥ για τον σκοπό αυτό. Οι μηνιαίες συναντήσεις των μελών, ωστόσο, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε αθλητικά στέκια της πόλης, τα οποία και θα ανακοινώνονται με τη λήξη κάθε συνάντησης, με ανακοίνωση στο blog και στον τοπικό τύπο.
  6. Συνεδριάσεις ΔΣ : Αποφασίστηκε πέραν των έκτακτων συνεδριάσεων το ΔΣ να συνεδριάζει πάντα μία μέρα πριν την μηνιαία συνάντηση των μελών, για την καλύτερη οργάνωσή της.
  7. Η επόμενη συνάντηση όλων των μελών υπενθυμίζεται ότι θα γίνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 στο ΜΟΝΑΧΑ ΛΑΡΙΣΑ και τα μέλη θα ειδοποιηθούν και με sms.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕL TEC TΟΥ MONTERREY

Monterrey, Nuevo Leon. Με μία θεία λειτουργία στο Estadio Tecnológico, την οποία παρακολούθησαν περίπου 10 χιλιάδες οπαδοί, αυτή την Κυριακή αποχαιρέτησαν τον επιθετικό Antonio de Nigris, ο οποίος πέθανε στην Ελλάδα, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Μοντερέι, Francisco Robles Ortega, ήταν παρούσα η οικογένεια του επιθετικού ,οι παίκτες του Μοντερέι καθώς και η διοίκηση της ομάδας του Μοντερέι, στην οποία παίζει αυτή τη στιγμή ο αδελφός του, Aldo de Nigris και όπου ο "Τάνο" έκανε το ντεμπούτο του σαν επαγγελματίας υπό την καθοδήγηση του ισπανού τεχνικού Benito Floro, ο οποίος είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον παίκτη. Λίγα λεπτά πριν από την τελετή, έφτασαν στο Εstadio Tecnológico , οι γονείς του, Jesús Alfonso de Nigris Guajardo και Λετίσια, και τα αδέρφια του Alfonso, Aldo και Leticia, καθώς και η σύζυγός του Σόνια Guerra και η κόρη του Μιράντα. Λίγα λεπτά πριν να ξεκινήσει η λειτουργία, εισήλθε στις εγκαταστάσεις του σταδίου η οικογένεια με τη λάρνακα που περιείχε τις στάχτες του επιθετικού,και κατά την είσοδό της τα χειροκροτήματα των οπαδών διήρκεσαν ένα λεπτό.Όταν τελείωσε η τελετή, ο Aldo de Nigris, ευχαρίστησε όλους για την αγάπη προς τον αδελφό του και είπε "ζητώ την δύναμη από τον Θεό, για να ξεπεράσω αυτή τη στιγμή." Αμέσως μετά, ο Aldo και ο Alfonso, έκαναν τον γύρο του σταδίου με τη λάρνακα που περιείχε τις στάχτες του Αντόνιο, συνοδευόμενοι από συνθήματα και χειροκροτήματα για το τελευταίο αντίο προς τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις.Νοέμβριος 22, 2009

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ...

Παραθέτουμε το βίντεο με το τραγούδι των Active Member στη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις,ένα βίντεο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό.


( Από το Contra.gr )
Πόσες φορές συμβαίνει οι στίχοι ενός τραγουδιού να περιγράφουν ανάγλυφα ένα πραγματικό γεγονός; Το τραγούδι των Active Member, "Η μπαλάντα του Twin Peaks" θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί για το σύντομο πέρασμα του Αντόνιο ντε Νίγκρις από τη ζωή με φόντο τη γενέτειρά του, το Μόντερεϊ.


Οι στίχοι του τραγουδιού των Active Member

Ξέρω ένα όμορφο μέρος, μια πανέμορφη κοιλάδα...
πάνω άπ' τη θάλασσα, παρακάτι χίλια μέτρα...
πάνω στο χώμα δέντρο, πάνω στη πέτρα πέτρα.
Βροχή μ' αέρα, ωραία μέρα...
βουβή ομίχλη, πέρα ως πέρα.

Γνωστό μου αδιάβατο, μικρό μου μονοπάτι που καταλήγει στο πιο όμορφο φράγμα, του γερακιού δεν το πιάνει το μάτι, είναι το μόνο που αντίκρισα θαύμα.

Είναι ιερό κομμάτι της γης, που σταματάει ευχές και κατάρες...
Τί να σου πω?...Αν δε το δεις..Τώρα πια δεν έχει μονάχα κιθάρες..
Έχω έναν φίλο εκεί,που είναι μάγος της φωτιάς..
Γητευτής είναι του ανέμου και της νύχτας αδερφός.
Έχει για σπίτι τα σωθικά μια βελανιδιάς,
γερνάει τόσο όμορφα,τόσο απλά σαν το φώς...
Ζει με ένα γκρίζο γεράκι και μια ασημένια αλεπού
μου ΄λεγε ότι φτιάχνει τον τάφο του,όμως δε ρώτησα που...

Εχω έναν φίλο εκεί που είναι της νύχτας αδερφός,
Εχω έναν φίλο εκεί που 'ναι μάγος της φωτιάς...

Εχω έναν φίλο εκεί,έχω έναν φίλο καλό...

Μου φτάνει..που ανταμώνουμε σ' αυτήν την κοιλάδα...
Βρήκα και 'γω μια οξιά,ένα σπίτι να φτιάξω...
κι από κείνο το μέρος,που το λένε ΕΛΛΑΔΑ,
θα πάρω το κουφάρι μου και θα 'ρθω ν' αράξω...
Εχω έναν φίλο εδώ, σ'αυτήν την όμορφη κοιλάδα.
Έχω έναν φίλο τρελό, σ' αυτήν την όμορφη κοιλάδα.
Έχω έναν φίλο εδώ ,που είναι μάγος της φωτιάς..
Εχω έναν φίλο εδώ,που έχει για σπίτι τα σωθικά μιας βελανιδιάς,

Εχω έναν φίλο εδώ, δίπλα σ΄αυτό το πανέμορφο φράγμα...
Εχω έναν φίλο, σ' αυτήν την πανέμορφη κοιλάδα...