Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009



ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΕΛ 3-0

« Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ…Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟΣ ! »




ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΪ – ΒΑΣΙΛΗΣ…


Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΜΕΤΙΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-2




Ήταν ένα ακόμη ματς στη σκιά του αδόκητου χαμού του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, του συμβάντος που έχει σημαδέψει τη φετινή χρονιά της ΑΕΛ. Η ομάδα μας είχε δύσκολη αποστολή καθώς καλούνταν να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους και ποιοτικούς αντιπάλους στις έως τώρα αγωνιστικές του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος, οργανωμένος και καλοστημένος, όπως αναμενόταν, έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του δημιουργώντας δύο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο του ματς. Με δύο αντεπιθέσεις στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων παγώνοντας το Αλκαζάρ.
Στον αντίποδα, η ομάδα μας, παρά τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή της φετινής σεζόν (έλλειψη συνοχής και απουσία εναλλακτικών λύσεων σε καίριες θέσεις του ρόστερ της) και παρά την κακή ψυχολογία, απόρροια του προαναφερθέντος μοιραίου συμβάντος, δεν ήταν άσχημη για τρίτο συνεχές ματς (όπως και στα παιχνίδια με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ). Με πάθος και αποφασιστικότητα κόντραρε τον αντίπαλο και δημιούργησε καλές στιγμές. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο … «αιώνιος» ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 τίποτα δεν θα άλλαζε αν στη σύνθεσή της δεν υπήρχε ο άνθρωπος-ορχήστρα, ο γεννημένος νικητής, ο «ένας από εμάς» Τουμέρ Μετίν. Παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του, κατάφερε να αποτρέψει την ήττα και να της χαρίσει έναν πολύτιμο βαθμό. Ηγέτες ικανοί να εμπνεύσουν, να επιφέρουν ρήξεις και ανατροπές, αν και λίγοι, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, ιστορία. Ένας από αυτούς είναι αναμφισβήτητα ο Τουμέρ Μετίν, το πιο ζωντανό ίνδαλμα του θρυλικού Αλκαζάρ. Ελπίζουμε, για όσο οι δυνάμεις του το επιτρέπουν, ο Τουμέρ να είναι ο φυσικός ηγέτης της ΑΕΛ και στο νέο της σπιτικό.
Κλείνουμε το σχόλιό μας για το κυριακάτικο ματς με κάποιες επισημάνσεις:

- Η χρονιά, όσο δύσκολα ξεκίνησε το ίδιο δύσκολα και συνεχίζεται για την ομάδα μας. Οφείλουμε να παραμένουμε σε συνεχή επαγρύπνηση.
- Και πάλι γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη τουλάχιστον εκνευριστικής διαιτησίας στο Αλκαζάρ, χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για το αποτέλεσμα και την εν γένει παρουσία της ομάδας μας. Και για το γεγονός αυτό οφείλουμε να επαγρυπνούμε.
- Θα ήταν παράλειψή μας να μην εξάρουμε την πολύ καλή απόδοση στα τελευταία ματς του αρχηγού μας Ν. Νταμπίζα. Με την ίδια ευκολία με την οποία έχουμε ασκήσει όλοι μας στο πρόσφατο παρελθόν αρνητική κριτική εις βάρος του, θα πρέπει τη δεδομένη στιγμή να τον επαινέσουμε και να τον προτρέψουμε να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του.
- Ο Χ. Μελίσσης αποτελεί πραγματικά εγγύηση στα μετόπισθεν της ομάδας, ενώ Στ. Βενετίδης και Π. Κατσιαρός -ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται μαζί από τα αριστερά- συνιστούν σταθερά αξιόπιστες λύσεις.
- Η αποχώρηση του Στ. Γιαννακόπουλου ήταν αναμενόμενη. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε, λυπούμαστε όμως ειλικρινά που δεν ενστερνίστηκε ούτε στο ελάχιστο την βυσσινί ιδέα. Η ανακοίνωση των Monsters μας καλύπτει πλήρως. Αναμφίβολα, χαμένος είναι μόνο εκείνος.
- Το 2009 δεν ήταν και ιδιαίτερα ευνοϊκό για την ΑΕΛ. Προσβλέπουμε σε ένα πιο επιτυχημένο και ευτυχισμένο 2010.



Αιωνία σου η μνήμη Αντόνιο Ντε Νίγκρις.