Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Οι επισκέπτες του site αυξάνονται


ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΣΠΑΘΙΑ» ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ




Το απόγευμα του Σαββάτου πήραμε όλοι το δρόμο για το Αλκαζάρ σκεφτικοί, προβληματι-σμένοι, κουμπωμένοι. Αιτία κυρίως το οδυνηρό αποτέλεσμα στο Βόλο και ο αποκλεισμός από το θεσμό του κυπέλλου, όχι όμως μόνο αυτό. Η έως τώρα υποτονική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, παρά τη διαφανείσα μικρή ανάκαμψη των δύο τελευταίων αγωνιστικών, και η έλλειψη καλού θεάματος προδιέθεταν για ένα απόγευμα όπως όλα τα προηγούμενα εφέτος στην έδρα μας.
Από την έναρξη κιόλας του ματς διαψευστήκαμε. Η ΑΕΛ έδειχνε πρωτόγνωρη για τη φετινή χρονιά αγωνιστικότητα και εμφανή διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και η ιδιαίτερα τεχνική φέτος ομάδα του ΑΡΗ, με φυσικό επακόλουθο να παρακολουθούμε το καλύτερο ημίχρονο για φέτος σίγουρα στο Αλκαζάρ ίσως και στη Superleague γενικότερα. Ανοικτό παιχνίδι, όμορφοι συνδυασμοί και συνεχής εναλλαγή του σκορ πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις στους ταλαιπωρημένους τον τελευταίο καιρό φιλάθλους της ομάδας. Το θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο αντίπαλοι απολάμβαναν όλοι οι παριστάμενοι στο Αλκαζάρ εκτός από έναν. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Σπάθα. Ο «κύριος» αυτός ανέλαβε να ξυπνήσει από το όνειρο τους «φτιαγμένους» θεατές και να τους επαναφέρει στη μίζερη, ελεεινή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν στο 45ο λεπτό εφηύρε κυριολεκτικά αποβολή του Ντε Νίγκρις. Ένας ακόμη τέτοιος «κύριος» αποφάσισε, επειδή απλά έτσι ήθελε, να μας χαλάσει μία όμορφη ποδοσφαιρική γιορτή. Έως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες της αθλιότητας οποιονδήποτε κομπλεξικών υποκειμένων που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους μόνο καθιστώντας τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές των γηπέδων;
Πρώτα-πρώτα λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου λαβώθηκε το ποδόσφαιρο. Αυτό μας ενδι-αφέρει άμεσα και πρωτίστως ως υγιείς φιλάθλους. Εξίσου όμως λαβώθηκε βάναυσα για μία ακόμη φορά η τιμή και η υπόληψη της ομάδας που λατρεύουμε. Μπορεί το αγωνιστικό ξεκίνημα της ομάδας τη φετινή σεζόν να μην είναι το αναμενόμενο. Ωστόσο η πενιχρή έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι συνέπεια μόνο του κακού ποδοσφαίρου. Πάνω από την ΑΕΛ στο βαθμολογικό πίνακα δε βρίσκονται τίποτα υπερομάδες, πολλές μάλιστα από αυτές έχουν παρουσιάσει τις πρώτες αγωνιστικές ακόμη πιο προβληματική εικόνα και ακόμη πιο χαμηλού επιπέδου θέαμα από την ΑΕΛ. Η διαιτησία στέρησε αρκετούς βαθμούς από την ομάδα και το χειρότερο είναι ότι τα λεγόμενα διαιτητικά «λάθη» δείχνουν κομμάτια ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου εναντίον της ομάδας μας. Ο ενορχηστρωτής του σχεδίου παραμένει άγνωστος. Γνωστοί, έκθετοι και δακτυλοδεικτούμενοι είναι οι εκάστοτε εντεταλμένοι του που καλούνται να φέρουν εις πέρας με κομψό ή άκομψο τρόπο την αποστολή που τους ανατίθεται. Επιτέλους, απαιτούμε ένα τέρμα σ’ αυτή την απροκάλυπτη και αηδιαστική επίθεση κατά των συμφερόντων της ομάδας μας, ένα τέρμα στην ασυδοσία αδρά αμοιβόμενων τύπων που γουστάρουν να διαταράσσουν την ψυχική μας ηρεμία και να χαλούν τα Σαββατοκύριακά μας. Καλούμε τη διοίκηση της ομάδας και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Κ. Πηλαδάκη να αντιδράσει δυναμικά. Ως πρώτη δυναμική αντίδραση προτείνουμε το αίτημα της διοίκησης της Π.Α.Ε ΑΕΛ 1964 να εξαιρεθεί ο κ. Σπάθας από όλους τους υπόλοιπους αγώνες πρωταθλήματος της ομάδας μας. Ίσως αυτό να είναι ένα μήνυμα.
Η καλή απόδοση και το πάθος που επέδειξε η ομάδα στο ματς του Σαββάτου δεν μας καθησυχάζει. Χρειαζόμαστε διάρκεια και περαιτέρω βελτίωση. Ο κόσμος της ΑΕΛ φέτος γνώρισε πίκρες. Ασκήθηκε κριτική, αποδόθηκαν ευθύνες, αλλά ο κόσμος δεν έπαψε να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Οι παίκτες οφείλουν πια να προσπαθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, ενωμένοι σα μια γροθιά, να του προσφέρουν χαρούμενες στιγμές και τονωτικές ενέσεις. Με λίγες μόλις χαρές, με μία καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα από δω και στο εξής, ο κόσμος θα γίνει περισσότερος και θα τραγουδά αδιάκοπα στο πλευρό τους. Η τεχνική ηγεσία οφείλει να πείσει τους ποδοσφαιριστές μας να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Είναι ευκαιρία και φέτος η ομάδα να διακριθεί μέσω πρωταθλήματος. Με εξαίρεση Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό -κι αυτό συζητήσιμο είναι- οι υπόλοιποι συνήθεις «πρωταγωνιστές» της Superleague δεν βρίσκονται σε κατάσταση καλύτερη από αυτή της δικής μας ομάδας. Εμπρός λοιπόν.
Επανερχόμενοι στο ματς με τον ΑΡΗ κλείνουμε με μία λέξη και μία παράκληση.


ΚΡΙΜΑ!!!


Παράκληση: Σώστε το ποδόσφαιρο!!!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ



Ο ανεκδιήγητος Σπάθας έβαλε φωτιά σ' έναν αγώνα που προμηνύονταν συναρπαστικός και στο δεύτερο ημίχρονο και στον οποίο η ΑΕΛ έδειχνε ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη. Αυτό δικαιολογεί απόλυτα τις εις βάρος του διαιτητή διαμαρτυρίες, αλλά όχι και τις επιθέσεις ορισμένων προς τους οπαδούς του ΑΡΗ, τόσο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Κι όλα αυτά, ενώ υποτίθεται πως, τα τελευταία χρόνια, με τους οργανωμένους του ΑΡΗ υπήρχε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στις μετακινήσεις και τη συμπεριφορά εκατέρωθεν στους μεταξύ μας αγώνες. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και επεισόδια από πλευράς μας χωρίς να υπάρχει πρόκληση, μας βρίσκουν αντίθετους και τα καταδικάζουμε.