Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η ΑΕΛ θέλει ΜΑΓΚΙΑ γιατί είναι …ΕΝΩΣΗ



Χρειάζεται μαγκιά, μέσα από την αγωνία και την πικρία σου, να αναστήσεις την ελπίδα και την πίστη για αυτό που αγαπάς.
Χρειάζεται μαγκιά μέσα από αρνητικά αποτελέσματα και εμφανίσεις για να βρεις και πάλι την εμπιστοσύνη στα πόδια σου και στον εαυτό σου. Είμαστε, άραγε, σ’ αυτή την ομάδα μάγκες ΟΛΟΙ μας ; Στο παρελθόν, αυτή η ομάδα, αυτή η πόλη απέδειξε πως έχει και την ποδοσφαιρική και τη φίλαθλη μαγκιά. Ας προσπαθήσουμε και πάλι στα δύσκολα ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αποδείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι είμαστε μάγκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Στις μεγάλες ομάδες ΔΕΝ ταιριάζει η μιζέρια και η μεμψιμοιρία .
Σε όλους μας υπάρχει πικρία και προβληματισμός, κυρίως, όμως, για την έλλειψη πάθους. Το έχουμε, ωστόσο, ξαναπεί ότι η νίκη στο ποδόσφαιρο δεν είναι αυτοσκοπός. Μας αρκεί να υπάρχει το φιλότιμο και ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς και αυτό, επιτέλους, είναι που απαιτούμε να δούμε και να επιβραβεύσουμε στο πάλαι ποτέ απόρθητο Αλκαζάρ. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αρκεί -όπως και στο παρελθόν- όλοι εμείς που είμαστε η ΑΕΛ σε αυτή την πόλη, να παραμένουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας.

Κλείνουμε με τους στίχους από το « ΠΕΡΙΒΟΛΙ » του Δ. Σαββόπουλου.

Τόσα χρόνια πάλευα μόνος στα τυφλά
και ταξίδεψα κι αρρώστησα και πέρασα πολλά.
Τώρα όμως πλάι σου και πάλι περπατώ,
μες στα χρώματα του κήπου σου και δίπλα στο νερό.




ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

Ο ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων στην ομάδα. Η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα σε όλους τους συνδέσμους – συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου και του συλλόγου παλαιμάχων, πιστεύουμε ότι είναι τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση - επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων που απασχολούν την ομάδα και την οικογένεια της ΑΕΛ.
Καλούμε όλους τους συλλόγους – συνδέσμους σε διάλογο.


ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΤΗΣ ΑΕΛ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ :ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ «ΠΑΓΟΥΡΙΑ»… ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΦΕΡΟΥΝ


Μία ακόμη πικρή γεύση μας άφησε η ομάδα το περασμένο Σαββατόβραδο. Μία ακόμη εβδομάδα κατήφειας, νευρικότητας, γκρίνιας και κυρίως έντονης ανησυχίας για το μέλλον, για τη φετινή προοπτική της αγαπημένης μας ΑΕΛ, έχει ήδη ξεκινήσει. Δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό οι οργισμένες τοποθετήσεις και η αυστηρή κριτική προς την ομάδα στις καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές της πόλης αλλά και στις καθημερινές συζητήσεις όλων μας.
Στο Καυταντζόγλειο δυστυχώς «γριά» ήταν η ΑΕΛ. Ο «Γηραιός» έδειχνε έφηβος δίπλα της. Σύνολο δίχως συνοχή και αντοχή, παίκτες ανεξήγητα νωθροί, χωρίς νεύρο και πάθος, δίχως ίχνος φαντασίας, γέμισαν με απογοήτευση και, κατά διαστήματα, αγανάκτηση τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας. Η στενοχώρια για την εικόνα της ομάδας μας αφαιρεί οποιαδήποτε όρεξη για περισσότερα λόγια. Άλλωστε, θεωρούμε σώφρον να περιμένουμε λίγο ακόμη πριν προβούμε σε πιο αμείλικτες επικρίσεις και θέσεις. Δίνουμε μία ακόμη μικρή πίστωση χρόνου στην ομάδα με την ελπίδα να επουλωθούν «τραύματα» και να διορθωθούν κακώς κείμενα και λάθη, αποτέλεσμα του δεδομένου κακού σχεδιασμού και προγραμματισμού του καλοκαιριού.
Το ματς του επόμενου Σαββάτου, υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες, καθίσταται καθοριστικό για την φετινή πορεία της ΑΕΛ. Είναι οριακό ιδιαιτέρως λόγω της πολύ κακής ψυχολογίας της ομάδας. Οι συνέπειες μιας νέας απώλειας βαθμών θα είναι σίγουρα πολύ πιο οδυνηρές. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να σταθούμε στο πλάι της για μία ακόμη φορά με πίστη στη νίκη και σε ανάκαμψη, σε ένα νέο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και σε ένα οριστικό τέρμα στο «μακρύ» και «κουραστικό» (για την ομάδα) φετινό καλοκαίρι.
Το Σάββατο χρειαζόμαστε όλοι μας πολλά «παγούρια»… κρύο νερό για να συνέλθουμε. Με τη νίκη για να μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




21 Σεπτεμβρίου 2001 : Έφυγε από κοντά μας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Στράτος Παπάζογλου. Ο ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ δεν τον ξεχνά, όπως δεν ξεχνά και όλους όσοι έφυγαν από τη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΛ.